Детски турнир „Олимпици“ – Унгария

На 12, 13 и 14 май в Унгарският град Бекешаба се проведе поредния кръг от детския турнир „Олимпици” валиден за Унгарската ранглиста. Това бе и последния открит турнир от поредицата с който приключва сезона в Унгария. Участваха деца от Украйна, Словакия, Полша, Румъния, България…. и всички унгарски клубове.Турнира се проведе при уникална схема за игра във всяка възрастова група  и перфектна организация в две зали.

Нашите представители в този своеобразен маратон бяха:

Юлий Цанев („София”) и Филип Юсмен („Младост”)- при момчета до 11 години

Йоанна Ерменкова („София”) и Далия Христова („София”)-при момичета до 13, 14 и15 години

Представянето на момичетата ни беше с променлив характер, като след изиграните по три кръга групи в първите два дена, в крайното класиране се наредиха на следните места:

при 13 годишните:

Йоанна Ерменкова-51 място

Далия Христова-93 място

при 14 годишните:

Далия Христова-44 място

Йоанна Ерменкова-49 място

при 15 годишните:

Далия Христова-49 място

Йоанна Ерменкова-52 място

При 11 годишните всички  играха два кръга и репешажна система в ДЕ .

Юлий Цанев („София”) не успя да влезе в схемата на ДЕ и изигра трета група, като убедително надигра всички с което се класира на 33 място.

Филип Юсмен („Младост”) през цялото състезание допусна само една загуба и след 14 победи разгроми на финала Георге Петраче от Румъния с 10:4!

Финалът бе проведен в МОЛ намиращ се в центъра на града при огромен интерес и отлична организация, където Филип грабна Купата на Унгарската федерация!

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial