Кайро събра световният елит по фехтовка!

Кайро събра световният елит по фехтовка!
От 03 до 11 април 2021г в Кайро – Египет, се проведе Световното първенство по фехтовка до 17 (кадети и кадетки) и до 20 години (младежи девойки), в което на шпага участие взеха нашите Виктория Велиславова и Васил Ивакимов.
Световното за нас стартира на 09 април 2021г с индивидуалната надпревара при младежите и девойките.
Първи започнаха девойките (до 20г), а в него сред 115 състезателки своето участие направи и нашата 15 годишна Виктория Велиславова.
Първо световно първенство и първа победа за Вики при девойките! Браво!
В групите Вики направи една победа, която не и беше достатъчна за да продължи в Директните елиминации, но с оглед възрастта и опита и това е едно добро начало!
В крайното класиране зае 101 място.
При младежите Васил Ивакимов премери сили със 160 участника, като в групата направи 3 победи, но за влизане в 64 ката не сполучи и в крайното класиране зае 82 място.
На следващия ден 10 април 2021г се проведе индивидуалното състезание за кадети и кадетки до 17години
Вики Велиславова участва при кадетките с много добра концентрация и успя да вземе три победи в групата, което я изпрати в елиминациите директно в 64-ката.
За влизане в 32-ката отстъпи от опитната украинка Романова и се класира на 38-мо място от 78 участнички! Браво!
Васко Ивакимов изигра перфектно груповата фаза и с пълен актив от 6 победи се класира с номер едно в Директната елиминация, ….но и той отстъпи за 32-ката!
В крайното класиране зае 33 място от 91 участника.
На 11 април се проведе и отборната надпревара при младежите, където отборът на България в състав Васил Ивакимов, Рахим Рашайда и Йордан Гълъбов в срещата си за влизане сред най-добрите 16 се изправи срещу отбора на Австрия.
След като нашите фехтовачи поведоха в първия бой, не изпуснаха лидерството до края и спечелиха с 45:42.
В срещата за място сред най-добрите 8 отборът ни излезе срещу тима на Украйна, но отстъпи с 25:45.
Така Васил, Рахим, и Йордан, с треньори Даниел Бояджиев и Димитър Кънчев, се класираха на 11 място от 31 отбора, с което спечелиха и 46 точки за Световната ранглиста- един безспорен успех за българската шпага!
Поздравления!


You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial