Клуб „София” с 5 национални състезатели на Европейското първенство в Нови сад!

Европейското първенство по фехтовка за кадети до 17 години и младежи и девойки до 20 години се проведе в град Нови сад, Сърбия.
Според програмата на първенството от 27 февруари до 02 март, сили премериха младежите и девойките, а от 04 до 07 март се проведоха индивидуалните и отборните състезания и при кадетите до 17год.
В шампионата на старият континент участваха 5 състезатели на клуб „София”,
които бяха включени в националния отбор на България във всички възрасти и профили – индивидуално и отборно!
В първите стартове, при девойките и младежите в надпреварата се участваха Йоанна Ерменкова , Вики Велиславова и Васил Ивакимов
При девойките Йоанна Ерменкова зае 62 място, като за влизане в 64ката на шампионата, преодоля Стилер от Дания с 15:13
Вики Велиславова взе две победи в групите, но в схемата на Дирекната елиминация не успя да преодолее своята опонентка и зае 69 място от 93 състезателки
При младежите в индивидуалното състезание Васко Ивакимов се класира на 92 място сред 112 участника, а в отборната надпревара отбора ни в състав Васко Ивакимов, Рахим Рашайда, Йордан Гълъбов и Радослав Стойчев зае 11 място от 22 отбора.
При кадетките Вики Велиславова излезе от групите с три победи с което се класира директно в 64ката.За 32ката се наложи над Прокопович от Литва и в крайното класиране зае 30 място което бе нейн личен рекорд за състезание от такъв ранг! Браво!
Аля Сучкова която за първи път играе на такъв форум, спечели две победи в групата, а за 64ката се срещна с опитната испанка Лозано Порас от която загуби 13:15. В крайното класиране Аля зае 67 място от 99 участнички
При кадетите Филип Юсмен стартира в груповата фаза с три победи, но за влизане в 64ката не успя да преодолее австриеца Хертел, при което зае 66 място от 111 състеателя.
В отборното при кадетките отборът ни в състав Виктория Велиславова, Александра Сучкова и Михаела Стефанова се наложи над отбора на Финландия в първия си бой от схемата на ДЕ с резултат 45 на 30!
Това е първото участие на отбора в ЕП и реално първата им официална среща! Тази победа даде възможност на момичета да играят в схемата на топ 16 те отбора на първенството!
В крайното класиране отборът ни зае 16 място от 23 отбора
При кадетите Филип Юсмен, Рахим Рашайда, Алекс Костадинов и Александър Костадинов заеха 13 място след победи над Германия 45:40, Гърция 45:37 и Белгия 45:44
Поздравления за нашите състезатели за проявения дух и сърцатата игра!
Поздравления за треньорите за добрите съвети към състезателите, мотивацията и подкрепата!
На всички пожелаваме успех в предстоящото Световно първенство, което ще се проведе от 08 до 10 април в Дубай.

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial