Хайденхайм и Бон – етап от пътя ни към ЕП и СП за кадети и кадетки!

На 24.11.2018г паралелно в два германски града-Хайденхайм и Бон, се проведоха състезанията Circuit –кръг от Европейската купа за кадети и кадетки.
Хайденхайм:
При участието на 243 съсътезателки от целия свят, в един от най-силните турнири на континента за кадетки, участие взе и нашата 14 годишна Йоанна Ерменкова.
В груповата фаза тя реализира три победи над Новачкова/Чехия с 4:3, Влоцска/ Полша с 5:3 и германката Елаяри с 5:0 с което в Директната елилминация се класира с номер 131. За влизане в 128 цата, Йоанна не успя да се наложи над своята опонентка Хелбиг – Германия и в крайното класиране зае 145 място.
Бон:
В кадетския турнир участваха 216 състезателя от целия свят,а сред тях участие взе и нашият Васил Ивакимов.
В груповата фаза той реализира четири победи над Сханал/Чехия с 5:3, Лопарно/Италия с 5:3 , Мартенс/Холандия с 5:1 и Кристенсен/Дания с 5:3.
В Директната елилминация се класира с номер 82, което автоматично го изпрати в следващия кръг-схемата на 128 цата. За влизане в 64 се срещтна с швейцареца Рамус, но при 13:15 зае 93 място в крайното класиране.
Очакванията ни бяха по-големи, но класиранията на нашите състезатели са добри с оглед на факта, че и двамата са само на 14 години и имат необходимата увереност и смелост да се изправят срещу 17 годишните си опоненти в тези силни турнири.
Всичко което преживяват и трупат на тези събития са един добър опит в полза на техните големи бъдещи успехи!
Успех в следващите участия!

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial