Иван Зафиров от Клуб „София“ – най-добър FIE ранкинг в България

Иван Зафиров демонстрира завидна форма в последните си две участия на кръгове от световната купа. След като директно се класира за 64ка в Берн, Иван отново демонстрира отлична форма и направи силно представяне в Леняно (Legnano) Италия.

Иван изигра силна група, където успя да запише 4 победи. Възможността за директна класация в 64ка беше на косъм да се изпълни отново – първата си среща, в която той поведе с 2-0 на украинеца Станкевич, беше прекъсната поради грешка на съдията. Мачът започна в 10:58 вместо в 11:00 и резултатът беше върнат. Това помогна на Станкевич да се окопити и да се върне в боя.

Първата директна елиминация на Иван беше срещу италианеца Andrea Russo – срещата беше драматична с много обрати и постоянни оспорвания от страна на Russo. Иван излезе с победа 15-14. Срещата може да видите тук:

128ers Russo vs Zafirov 14 -15

Posted by Manfred von Richthoffen on Friday, November 17, 2017

Другият противник на Иван беше от Франция – вече в битка за 64ката – GALLY Aymerick, едва 20 годишен, Америк е на 153то място в световната ранг листа.

Америк поведе убедително с 7 туша под постоянното наставление на треньора на френският отбор. За съжаление, Иван разчиташе единствено на опита си и подкрепата на съотборници и роднини. Въпреки това Иван успя да изравни за 10-10. Крайният резултат беше 15-13 в полза на Франция. Иван завърши 76ти и грабна още 1 точка от FIE, което го нареди на 241 во място в световната ранг листа – правейки го шпага номер 1 в България според ранкинга на FIE.  Вижте срещата с Gally тук:

64ers Zafirov BUL – Gally FRA legnano world cup 13-15

Posted by Manfred von Richthoffen on Friday, November 17, 2017

Зафиров продължава да демонстрира отлична форма. С нетърпение ще следим следващите му представяния на кръговете от световната купа. Победите над професионални атлети занимаващи се единствено с фехтовка говорят за неоспоримия талант на нашият състезател. За съжаление Иван е на пълен работен ден и тренира в свободното си време, както повечето фехтовачи в България. Иван заплаща по-голямата част от състезанията си и е стигнал нивото в което наставленията на треньор са изключително важни за неговите бъдещи резултати. Имаме надежда, че федерацията ще подкрепи този талант и ще организира програмата му заедно с личният му треньор в бъдещите участия.

На състезанието в Леняно успяхме да се срещнем и с двукратният световен шампион Paolo Pizzo, който разбира се, се занимава само с фехтовка и има чин в армията на Италия.

Другите наши състезатели – Тодор Бояджиев – 269 и Даниел Джеймс Александър – 271

Ето и малко снимки от Леняно.

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial