Клуб „София” отново на Световната сцена – СП Дубай 2022г

От 08 до 10 април 2022г в Дубай се проведе Световното първенство за кадетки и кадети, девойки и младежи на шпага.
В състава на националните отбори на България от клуб „София” бяха включени 2 кадетки (Аля Сучкова и Вики Велиславова), 2 девойки (Йоана Ерменкова и Вики Велиславова) и един младеж (Васко Ивакимов)
За жалост от всички тях успяха да заминат само Аля Сучкова и Васко Ивакимов
Аля игра индивидуално при кадетки и девойки, както и в отборното на девойки
Васко се включи в индивидуалното и отборното на младежи
При кадетките Аля изигра перфектно боевете си в групата и без нито една загуба се класира шеста в Директната елиминация. В боя си за 32 ката отстъпи с което в крайното класиране зае 34 място от 109 участнички.При девойките премина първия кръг, като спечели 4 победи, но не сполучи на първа елиминация и зае 74 място от 160 участнички.Браво!
В отборното при девойките тимът ни в състав Аля Сучкова, Михаела Стефанова и Веселина Чимова зае 30 място от 33 отбора
При младежите Васко Ивакимов спечели 3 победи в груповата фаза , което му даде 87 номер за ДЕ
След като премина директно в 128–та на първенството, Васко се наложи над 42 –рия Матушек и влезе в 64 ката.За 32-ката не успя да преодолее американеца Ливерант с което в крайното класиране зае 57 място от 208 състезателя.Браво!
В отборното при младежите тимът ни в състав Васко Ивакимов, рахим Рашайда,Радо Стойчев и Алекс Костадинов се класираха на 15 място от 42 отбора!Браво!
Специлни благодарности на Михаил Кузев, Иван Тодоров и Пламен Диков, които ни съдействаха в организацията и направиха така, че цялата Българска делегация да се чувства комфортно и спокойно по време на престоя си в Дубай!

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial