Нови точки в актива на нашите състезатели за Европейската ранглиста!

Нови точки в актива на нашите състезатели за Европейската ранглиста!

На 20 октомври 2018г в Зренянин се проведе турнир – кръг от Европейската купа за кадети и кадетки ( до 17г ), в който участие взеха трима наши състезатели.
При кадетките отлично класиране направи Йоанна Ерменкова, която само на 15 години вече търси своето място сред елита на тази възрастова група.
След отлична игра в груповата фаза в която Йоанна направи пълен актив от победи, тя се класира за ДЕ с номер 6, което автоматично я постави в схемата на 64-те.
За 32-ка тя се срещна с датчанката Стилер, като своята класа Йоанна демонстрира във втората част на боя, след като проучи и откри слабите места на своята опонентка.
При резулатат 15:11 Йоанна успешно премина в следващата фаза на ДЕ.
За 16-ката срещна унгарката Калман, но малко не и достигна да направи поредната си победа 11:15.
От 116 участнички в крайното класиране, Йоанна зае 17 място, което и донесе нови 12 точки за Европейската ранглиста и своеобразен рекорд за най-добро представяне на Българска кадетка на такъв форум до момента.Браво!

Далия Христова и Маноил Манчев в своите възрастови групи, съответно -кадетки и кадети, съвсем еднотипно реализираха участието си в турнира.
И двамата спечелиха по две победи в груповата фаза, които им бяха достатъчни за да преминат в следаващата фаза на турнира-Директните елиминации.
За влизане в 64 ката и двамата не успяха да преодолеят своите противници: съответно Далия загуби от японката Кобаяши, а Маноил от руснака Козлов.
В крайното класиране Далия зае 82 място, а Маноил 89 място, с което всеки спечели своите нови 3 точки за Европейската ранглиста.Честито!
Поздравления за всички български участници за сърцатата игра и стремежа за достойно представяне!

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial