Тренировки в Leon Paul Fencing Center – Лондон

За пореден път ми се отдава възможността да посетя Leon Paul Fencing Center в Лондон.

Първото ми посещение там остави доста добро впечатление в мен – отлични условия за тренировка – 24 пътеки, като половината са с маркиращо осветление на пода, огромно разнообразие от състезатели от всички краища на света и чудесни треньори, които са винаги готови да ти помогнат. Атмосферата е приятелска и те кара да се чувстваш, като на правилното място.  Лично аз се записах предварително за урок при Jon Willis – световен шампион шпага от 2007г. и трикратен финалист на световни първенства.

Уроците с Джон са интензивни, без повече от 5 – 10 секундни почивка с позитивна мотивация и точни съвети за подобрение на техниката. След това ми позволяваха да участвам в редовната тренировка на клуба, която е от 19 до 21 часа и свободни боеве без ограничение за краен час (аз играх до 22:30). Тренировките по шпага се провеждат понеделник, сряда и четвъртък, като в понеделник програмата е 30 мин работа за крака и свободни боеве. В сряда се прави отново 30 мин работа за крака и импровизирано вътрешно състезание с групи и директни елиминации, а в четвъртък е 30 мин крака, 30 мин работа по двойки и отново свободни боеве. Имах удоволствието да играя с хора от Франция, Турция, Корея, Унгария и Англия.

Препоръчвам на всеки който има път към Лондон, след разходка в града да направи едно посещение на клуба и да поиграе там. Наистина си заслужава!

Ето и контакти с клуба – http://leonpaulfencingcentre.com/

Тодор Бояджиев – Fencing Club Sofia

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial