Европейско първенство по фехтовка – 2023, Талин (Естония)

На Европейското първенство по фехтовка в Талин клуб „София“ участва с 5 състезателя!
Наши представители и част от националния отбор на България за това официално форум бяха:
Кадекти:
Александра Сучкова и Виктория Велиславова
кадети:
Филип Юсмен и Юлий Цанев
младежи:
Васил Ивакимов
Девойки:
Александра Сучкова и Виктория Велиславова
Със своето представяне те допринесоха не само за индивидуалните си постижения, но и за успеха на националните отбори на България във възрастите кадети, кадетки и младежи.
Представяне на нашите състезатели:

Кадети-индивидуално
При кадетите участваха 103 състезатели .След груповата фаза и двамата ни състезатели излязоха с актив от по четири победи.
След Директната елиминация Филип Юсмен се класира на 41-во място, а Юлий Цанев е 44-ти.Поздравления!
Кадетки-индивидуално
В надпреварата на шпага кадетки, в конкуренцията на 98 състезателки Виктория Велиславова, и Александра Сучкова играха отлично в груповата фаза и излязоха с актив от по четири победи.След Директната елиминация заеха съответно Виктория Велиславова-27 място, което е нейн личен рекорд , Александра Сучкова е 35-то място.Браво!
Кадети- отборно
В отборната надпревара на шпага Александър Костадинов, Самуел Петканчин, Юлий Цанев и Филип Юсмен се класираха на 16-та позиция от 24 отбора. Фехтовачите ни отстъпиха в първата си среща за влизане сред най-добрите 8 пред Израел с 35:45, а след това загубиха от Швейцария с 44:45 двубоя за разпределение на местата от 13 до 16. В последната си среща в турнира тимът ни се изправи срещу Чехия, отстъпи с 42:45 и се класира 16-ти.
Кадетки-отборноо
В отборната надпревара на шпага кадетки, българките се класираха на 11 място от 22 отбора. Във втория кръг от елиминациите Михаела Стефанова, Александра Сучкова, Виктория Велиславова и Рая Ягова се изправиха за място сред най-добрите 8 срещу тима на Израел и отстъпиха с 40:45. В първата среща за разпределение на местата от 9 до 16 фехтовачките ни победиха Естония с 45:39, а след това отстъпиха пред Испания с 41:45. В последния си двубой, за 11-12-то място българките спечелиха след изключително оспорвана игра срещу Великобритания с 45:44. Фехтовачките ни поведоха в самото начало на двубоя и запазиха крехкото си предимство до края, с което се класираха на 11 място.Поздравления!
Младежи – индивидуално
В конкуренцията на на 106 състезатели от 31 държави Васил Ивакимов се класира на 86-то място.
Девойки- индивидуално
В надпреварата на шпага девойки участваха 95 състезателки , като наши представителки бяха Виктория Велиславова и Александра Сучкова. Велиславова излезе от групите с две победи и три загуби и след елиминациите, се класира на 67-мо място. Александра Сучкова взе една победа в групите и завърши състезанието на 80-та позиция.
Младежи-отборно
Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев завършиха седми отборно на шпага на Европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки в Талин. В надпреварата участваха 23 отбора, а българите демонстрираха увереност и амбиция за достойно представяне. В първия кръг от елиминациите, в срещата за място сред най-добрите 16, тимът ни победи Латвия с 45:43. В следващия двубой Ивакимов, Костадинов, Рашайда и Стойчев се наложиха над Полша с 45:37 и си гарантираха място в топ 8. В следващата среща българите отстъпиха пред Франция с 33:45. В първия двубой за разпределение на местата от 5 до 8 състезателите ни загубиха от Великобритания с 36:37. В срещата за 7-8 място отборът ни победи Румъния с 45:38 и завърши състезанието на седмо място.Поздравления !
Поздравления на всички български състезатели за сърцатата игра!
Поздравления на треньорите, които всеотдайно даваха своята подкрепа през цялото време!

TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO:
PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM

TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO: ita
PHOTO BY EVA PAVIA #BIZZITEAM
TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO:
PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM
TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO: BUL
PHOTO BY EVA PAVIA #BIZZITEAM
TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO: BUL
PHOTO BY EVA PAVIA #BIZZITEAM

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial