Пловдив – Открит турнир на шпага до 17 и до 20 г

Миналият уикенд беше изключително фехтовален. В град Пловдив се проведе Открит Турнир на Шпага до 17 и до 20г oт календара на федерацията носещ точки за Националната ранглиста.  Участваха – до 17-22 момичета, до 20г-21 младежи идо 20г -25 девойки. От нашите състезатели Маноил Манчев взе 3 място на кадети, 8 на младежи. В деня на състезанието на кадети Мони не показа пълният си капацитет и сме сигурни, че ще покаже по-добра игра на следващото състезание. В младежите той направи драматично класиране за елиминациите след трудно начало в групите, след две блестящи победи влезе в топ 8 на младежите и с натрупаните точки си осигури място в първите 4 на България в ранглистата на кадети, което според регламента го поставя в основния състав на България за следващото състезание в чужбина.

Подобно развитие имаше и при момичетата.
Йоанна Ерменкова изигра силни групи и елиминации до влизането в финала на до 17
там обаче не сполучи да преодолее една от основните си конкурентки Попова, над която в последните срещи имаше убедителни победи.
В крайното класиране зае 3 място. При девойките нашата 14 годишна Йоанна демонстрира силна воля и успя да вземе няколко много трудни боеве за влизане в осмицата, четворката, а в последния бой много малко не и достигна за да играе финал.
Класира се на трето място при девойките до 20г и натрупа точков актив за българската ранглиста, който я постави в основния състав на националния отбор до 17г .Браво!
други класирания на наште
кадети-Петър Йосифов-10 м
кадетки Йоанна Ненчева-17, Михаела баджиева-19. Далия христова-21, Деница Германова-22

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial