ФЕХТОВАЛЕН УИКЕНД НА КЛУБ “СОФИЯ“

ФЕХТОВАЛЕН УИКЕНД НА КЛУБ “СОФИЯ“
На 21 и 22 октомври състезателите на клуб „София“ участваха в две важни фехтовални събития :
Открит турнир за мъже и жени в София и Европейска купа за деца до 14 години в Либерец-Чехия.
На турнира в София при жените, спечелихме една Вицешампионска титла, като нейния носител Венцислава Денинска се пребори с конкуренцията на 18 състезателки от цяла България.По пътя си към среброто тя спечели 4 победи в групите и две елиминации и заслужено се нареди на почетната стълбичка!
При мъжете участие взеха 29 състезателя, а нашия клуб се представи с петима фехтувачи.
Най-добре се класира Деян Добрев, който зае 6 място в турнира, като записа 5 победи в груповата фаза и две в Директната елиминаци.
Други класирания на наши фехтовачи:
Жени:
Антония Гичева-8 място
Рада Георгиева -16 място
Мъже:
Иван Зафиров-13 място
Даниел Алекзандер-20 място
Тодор Бояджиев-22 място
Димо Боздуганов-26 място
………………………………………………………………………………………
На Европейската купа за деца до 14 години в Чехия, наши представители бяха Филип Юсмен („Младост“), Йоанна Ерменкова и Далия Христова.
В турнира участваха състезатели от Германия, Слоавкия, Полша, Сърбия и Чехия, като при момчетата участие взеха 79 състезатели, а при момичетата 51 състезателки.
При момчетата, единадесет годишния Филип Юсмен изигра перфектно груповата фаза, спечели 3 елиминации и зае 16 място в крайното класиране.
При момичетата Далия Христова спечели девет победи в двата кръга на груповата фаза, взе една елиминация и зае 18 място в генералното класиране.
Йоанна Ерменкова се представи отлично, като след спечелени 10 победи в групите и 4 победи в Директната елиминация се окичи с бронзовия медал на турнира и развя Българското знаме на почетната стълбичка!
Отлична работа-отлични резултати!

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial