Невероятно изживяване на българските фехтовачи в Дубай!

На международния турнир в Дубай се събра част от световния елит сред мъжете и жените, а сред тях бяхме и ние!

На 15 декември се проведе Международния турнир “Dubai international epee cup”, за момчетата и момичетата до 15 г.

Отлично се представиха Йоанна Ерменкова и Стефан Зафиров които достигнаха до финала след отлична игра в групите и спечелени по три елиминации.В крайното класиране се окичиха със среброто и развяха българския флаг на почетната стълбичка!

Отлична работа и прекрасни резултати за младите ни таланти!

9-годишния Тимотей Ерменков пък беше най-малкия участник в турнира и впечатли всички със сърцатата си игра.

На следващия ден се проведе международния турнир “Dubai international epee cup” за мъже и жени с участието на световните звезди: Олимпийксата медалистка Ана-Мария Попеску-Румъния,Инес Боубакри-Тунис, водачката в Световната ранглиста Юлия Беляева-Естония, два пъти световния шампион Николай Новоселов-Естония, Стен Принитс-Естония, Едуардо Мунцоне-Италия,Елмир Алимжанов-Казахстан, Михаил Белозеров-Русия и Олимпийския шампион Рубен Лимардо-Венецуела.

Сили с тях премериха нашите фехтовачи Иван Зафиров, Деян Добрев, Кирил Маринов,Йоанна Ерменкова.

Турнира бе обезпечен с награден фонд и прекрасни условия за изява, а атмосферата създадена от организаторите MKFA  бе изключително позитивна и приятелска.

При мъжете участваха 43 състезателя, като след груповата фаза и спечелени по две елиминации, в топ осмицата на турнира се наредиха Иван Зафиров на 6-то място и Кирил Маринов на 8 място.

Деян Добрев спечели една елиминация и в крайното класиране зае 16 място.

При жените участваха 29 състезателки, а Йоанна Ерменкова се класира на 12 място.

Невероятното изживяване на българските фехтувачи се изрази не само в спечелените две вицешампионски титли при децата до 15г, във възможността да играят със световния елит при мъжете и жените, но и с прекрасното отношение и подкрепа на организаторите от MKFA в лицето на Михаил Кузев, Иван Тодоров и Мартин Стоев към нас, за което благодарим от сърце!

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial