Участието на Клуб „София“ в Алфредо Бачели – Крайова

Таз годишното издание на Алфредо Бачели Трофи – Крайова (4.11.2017) беше посетено от четирима наши състезатели – Иван Зафиров, Маноил Манчев, Тодор Бояджиев при мъжете и Венцислава Денинска при жените.

Турнирът се характеризира със силното си румънско присъствие – има представители от почти всички големи школи в страната. Такса участие – няма! Няма и ограничение за възрасти и това дава възможност на по-млади състезатели да опитат късмета си срещу съперници от по-горни възрасти.

Такъв беше случаят с Маноил Манчев, който едва 15 годишен излезе с 4 победи от групите и изигра отлични 2 елиминации, отстранявайки състезатели с над 10 години по-големи от него. Това го нареди на 11то място сред 72ма състезатели и единственият 15 годишен, който достигна до тази позиция. Иван завърши 33ти, а Тодор 42ри.

При жените Венцислава Денинска направи много силна първа елиминация 15-4, втората и съперничка беше по-трудна и достоен противник от предишни състезания, но опитът на Венцислава доказа, кой е по-класният състезател. С две успешни елиминации Вени завърши 16та в генералното класиране.

Разбира се трябва да споменем и приятелите ни от НСА – Пламен Диков, който загуби от победителя в състезанието Adrian Szilagyi и се нареди на 10то място, Димитър Кръстев (Левски) – който имаше нещастието да играе 2ра елиминация с Пламен Диков – 23то място и Мариела Дамянова (НСА) – 35то място.

Ето и първенците в надпреварата:

  1.  Adrian Szilagyi – CSM SATU-MARE
  2. Liviu Dragomir – CSU CRAIOVA
  3. Andrei Timoce – CSM SATU-MARE/ Ionut Tradafairescu CSU Craiova
  1. Ana-Maria POPESCU  – CSA STEAUA
  2. Raluca SBERICA – CSU CRAIOVA
  3. Cladiua NABOIU – CSU CRAIOVA / Greta VERES – CSA STEAUA

You May Also Like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial